Geplaatst op

Met een armrod laat je je handpop leven!

Met een armrod laat je je handpop leven! 
 
Veel van de handpoppen in deze webwinkel zijn zogenaamde rod puppets, dat wil zeggen dat een van de ledematen van de handpop bewogen kan worden met een armrod. 
 
De Sillypuppets in deze webwinkel worden geleverd met een armrod. Een armrod kan een prima hulpmiddel zijn voor poppenspelers. Wat is een armrod? 
 
Een armrod (letterlijk vertaald : armstok) is een stok waarmee het mogelijk is om de arm van de handpop te bewegen. Buiksprekers gebruiken er een omdat de andere hand gebruikt moet worden om de mond van de buikspreekpoppop te bewegen. 
 
Wordt de Sillypuppet gebruikt als poppenkastpop door de benen te verwijderen dan kunnen er zelfs twee armrods gebruikt worden die wel met een hand bediend moeten worden.Gebruik in dat geval de duim en wijsvinger om de rods te bewegen. 
 
Wat kun je met een armrod doen? Er is veel mogelijk. Een handpop kan zwaaien met  zijn arm naar het publiek, zich achter de oren krabben van verbazing of een tik uitdelen als mijn commentaar hem niet aanstaat. Dit alles tot vermaak van het (kinder)publiek. 
 
Een paar jaar geleden was ik uitgenodigd om een bijdrage met mijn handpoppen en buikspreekpoppen te geven in een kerkdienst. Voor 
de dienst begon ben ik met mijn buikspreekpop Antonio in de hal gaan staan. Mijn handpop zat daarbij op een tafeltje en begroette iedereen die binnenkwam, daarbij vrolijk zwaaiend met zijn arm. Veel mensen die binnenkwamen vonden het leuk om mijn handpop Antonio een hand te geven (ook volwassenen) en sommige mensen deden dat ook heel uitgebreid. Everybody likes a Puppet zeggen ze in Amerika. (Iedereen houd van een handpop)